lördag 26 maj 2012

Stor slalomtävlingshelg 17-19 maj 2012

Text: Ulrikso Antonsson, Foto: Patrik Holmer 

Helgen inleddes i Nyköping i torsdags där första Sverigecuptävlingen genomfördes. För våra Västeråsare Jonas Friedel och Tobias Antonsson gick det bra i tävlingarna.

Jonas kom på 8:e plats i K1 och en 4:e plats tillsammans med Johan Strandberg från Falun i C2 som Jonas tränar tillsammans med på Elitcentret i Falun, där Jonas bor sedan några år tillbaka. Tobias kom på 2:a plats i C1 och tog hem segern i C2 tillsammans med Tommy Vince från Nyköping som Tobias paddlar tillsammans med på Kanotgymnasiet i Nyköping där Tobias sedan ett år tillbaka bor.

Dessutom genomfördes den första lagåkstävlingen med två stycken C2:lag i någonsin. Ett lag från Nyköping där Tobias ingick och ett lag från Falun där Jonas ingick. Här vann Falun med ca 4 sekunder.

 I lördags var det dags för Sverigecuptävling nr 2 i Hosjö utanför Falun. Här kom Tobias 2:a i C1 i sin årskull och 4:a sammanlagt samt 2:a tillsammans med Tommy Vince NFP i C2. Jonas kom 4:a i sin årskull och 5:a sammanlagt i K1 samt 3:a tillsammans med Johan Strandberg FKK i C2 En trevlig kanothelg med många deltagare, mycket publik och fint väder.

Nu blir det träning inför nästa tävling i Åmsele i början av juni.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar