tisdag 2 september 2014

SM-2014

SM-2014 är nu avklarad och det blev fyra medaljer till VKF.

På fredagen tog Nils Toresson Guld i Störtlopp i klassen K1 H18. Nils går på Kanotgymnasiet i Nyköping och paddlar normalt sprint men ställde upp i störtlopp tillsammans med flera andra sprintkanotister för att konkurrera med forspaddlare om medaljerna. Han gjorde ett kanonlopp där tiden var den 5:e bästa av alla paddlare.

I störtlopp C1-Senior tog Tobias Antonsson en silver medalj, han var knappt 2 sekunder efter vinnaren Nenad Martinis som har en lång erfarenhet av störtloppspaddling, bl a annat medalj i VM i lagpaddling (dock på sena 80-talet). Liksom Nils så går även Tobias på Kanotgymnasiet i Nyköping och han paddlar normalt slalom i C1.
På lördagen var det dags för slalom som är Tobias huvudgren. Han tog där en hedrande Bronsmedalj i C1H-Senior efter ett bra och stabilt förstaåk som också blev hans bästa åk. Det var endast 2-tiondelar upp till silvermedaljen och 1,8 sek upp till guldmedaljen.
Tobias ställde även upp i K1H-Senior och tog där en 10:e plats, detta trots att han nästan aldrig paddlar K1.
På söndagen var det dags för Cross och där tog Tobias en oväntad Silvermedalj i seniorklassen efter ett mycket rafflande finalåk. Cross paddlas med 4-åkare i varje heat och det är tillåtet att knuffas och man kan göra en del taktiska drag. Tobias visade att han behärskar detta och gjorde säkra åk i kvalheaten för att i sista porten i finalen säkra silvermedaljen.
Medaljer:
Guld - Störtlopp K1 H18 - Nils Toresson
Silver - Störtlopp C1 Senior - Tobias Antonsson
Brons - Slalom C1 Senior - Tobias Antonsson
Silver - Cross Senior - Tobias Antonsson


Foto: Första bilden (Tobias i C1) tagen av SN sn.se, andra bilden (fighting rung port i Cross) är tagen av Kent Antonsson.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar