onsdag 13 juli 2011

Rapport från upptakt inför J&U23 EM

Resan ner till J&U23 EM började för min del i Västerås på Söndag morgon, 3 juli. Med kajaken på taket blev det avfärd med bil till Nyköping för upphämtning av minibussen och Erik Holmer på Skavsta. Efter det var det vidarefärd mot Malmö och upphämtning av Marcus Göthberg. Nu var vi trion som skulle åka färja till Rostock från Trelleborg och sedan fortsätta till Prag där resten av laget skulle ansluta. Resten av laget var Erik Garmo, Johan Strandberg, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström. Väl i Prag passade vi att handla lite proviant i form av paddelkläder och avverka ett träningspass. Med laget samlat var det återigen dags att köra vidare mot Maribor i Slovenien, vår sista anhalt innan Banja Luka i Bosnien, där mästerskapet skulle äga rum. Väl i Banja Luka kunde grabbarna inte sitta längre stilla utan det var dags att paddla, och paddla blev det. Det gällde att skaffa sig snabb överblick av forsen och vågorna/valsarna, möjliga portplaceringar och känna vattentrycket. Bara för att komma följande dag och upptäcka att nivån i forsen är 1,5 m lägre. Nivåändringar följde dagen efter också bara för att lugna ner sig nu på fredag och hålla sig till jämn tävlingsnivå.

Stundtals i banan är det total kaos med till synes alla nationer på plats trängandes i bakvattnet. Då det är start begränsat med parkeringsutrymme vid banan är det också fullt kaos redan nu. Värre lär det bli när nationsträningen inleds imorgon för att inte nämna hur det blir för tävlingsdagarna.

Men vi lever i alla fall bäst av alla lagen, med två våningslägenhet, matlagningsmöjligheter och vatten bakom huset där vi även har en fullstor fotbollsplan för oss själva som nyttjas varje dag för friendly matches inbördes.

Hälsningar
/Denis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar